Informatie

#gastenvertellen

Wij interviewen zo af en toe gasten die een bezoek hebben gebracht aan Thermen Houten. Onderstaand leest u de ervaringen van Michel & Colinda en Alain & Anne. Wie weet bent u de volgende keer aan de beurt! U kunt ook een leuk bericht achterlaten in ons "Gastenboek".

Graag tot een volgende keer!

#teamthermenhouten

25 oktober 2015

Wij zijn Michel en Colinda uit IJsselstein en wonen dus niet heel ver weg van Thermen Houten vandaan. De allereerste keer dat wij van Thermen Houten hoorden was in de beginfase. Het bedrijf heette toendertijd nog Houten Sauna en om het bedrijf bekendheid te geven boden zij actiekaarten aan die aan huis werden verkocht in Houten en omgeving. Michel was al eens in een sauna geweest en hij voelde zich bij zijn eerste keer niet op zijn gemak: een avondje sauna met een vriend, allebei poedelnaakt, dat voelde eng en vreemd. Ik zelf was nog nooit in een sauna geweest en was dus ook niet geïnteresseerd van de actiekaart gebruik te maken, aldus Colinda.

Ik ging vaker naar de sauna, het naakt rondlopen wende, en ik merkte dat ik me steeds beter kon ontspannen, vertelt Michel. Ik heb Colinda uiteindelijk zover gekregen om samen naar de sauna te gaan. De keus werd Houten en dat voelde meteen goed. Wij hopten van sauna naar sauna door het hele land, maar bleven toch in Houten terugkomen: de sfeer voelde goed, het was gezellig en natuurlijk dicht bij huis. Uiteindelijk hebben wij samen met een bevriend stel twee jaar lang een jaarkaart gehad, waardoor wij élke dag, het hele jaar door naar de sauna konden. Elke dag is een beetje veel, maar we waren er toch wel 3 of 4 keer in de week. Het voordeel van een jaarkaart is dat je ook gewoon na je werk een uurtje kan relaxen en niet de hele dag hoeft te blijven.

in 2011 werd het bedrijf echter overgenomen en dat merkten we meteen: het personeel moest zich zakelijker gedragen en de gezelligheid verdween. Het eten in het restaurant werd ook minder. Wat wij wel als positief ervaarden was de komst van de panoramasauna op de plek waar voorheen een restaurant was. Ondanks dat voelden wij ons niet meer thuis in Houten en hebben we onze jaarkaart niet meer verlengd. We hopten weer van sauna naar sauna door het hele land.

Toen we hoorden dat Thermen Houten was overgenomen door de oorspronkelijke eigenaar heeft het nog even geduurd voordat wij weer richting Houten gingen. Maar sinds Bert & Carla terug zijn genieten wij weer en voelt het als vanouds! Goede menukaart, waar gelukkig nog steeds de overheerlijke Thermen Houten bol op staat! Naast de panoramasauna, is de 100 graden sauna ook één van onze favorieten! En niet te vergeten de wisselbaden, waar we heerlijk kunnen afkoelen na de opgietingen. Van stoombad in Houten zijn wij geen fan, omdat deze naar onze mening niet altijd goed is.

Ook ga ik weer regelmatig naar de schoonheidsspecialist. "Niet met mij hoor!", roept Michel. Nee, Colinda laat zich samen met haar moeder verwennen met een volledige gezichtsbehandeling. Een heerlijk moeder-dochter-moment! Wij gaan dan niet naar de sauna, maar komen enkel en alleen voor de gezichtsbehandeling. Mijn moeder vindt de sauna namelijk helemaal niks.

Al met al komen we weer regelmatig in Houten. Een jaarkaart zullen we niet meer zo snel nemen, maar wanneer er weer 10 badenkaarten komen dan zullen wij deze zeker kopen!

11 augustus 2015

Wij zijn Alain en Anne uit Anzegem, België. Anzegem ligt vlakbij Kortrijk en wij zijn vaste gasten van Thermen R in Roeselare. Afgelopen maart was het voor ons de eerste keer dat wij een bezoek brachten aan Thermen Houten. Dit vanwege de voorrondes van het Nederlands Kampioenschap Saunameester. Wij waren natuurlijk hier in Houten om de Belgische saunameesters te supporten. En vanaf dat moment waren wij meteen verkocht!

In juni zijn wij met het Midzomernacht Sauna Event weer teruggekomen voor de tweede keer. Wij hadden ons al weken op dit evenement verheugd en het was zeker de moeite waard! Een unieke ervaring om de hele nacht te genieten in de sauna. Prachtige sfeer met mooie opgietingen, niet alleen van saunameesters van Thermen Houten, maar ook van saunameesters van andere saunabedrijven uit Nederland en België. Live muziek en heerlijk eten! En de volgende ochtend deelgenomen aan het ontbijtbuffet verzorgd door de eigenaars van Thermen Houten! Chapeau voor beide eigenaars die samen met de rest van het personeel keihard hebben gewerkt om hun gasten het naar hun zin te maken.

Vandaag tijdens onze vakantie zijn wij weer teruggekomen naar Houten. Dit jaar hadden wij het plan om tijdens onze vakantie te gaan saunahoppen en Thermen Houten stond ook op ons verlanglijstje. Het is ons hier zo goed bevallen, omdat iedereen hier zo sociaal is: de gasten, het personeel en de eigenaars. We voelen ons hier echt thuis! Wij zijn ook erg te spreken over de opgietingen die hier gegeven worden en wij als opgietverslaafden hebben er al vele mogen meemaken. Na het opgieten is afkoelen natuurlijk ook erg belangrijk en het Frigidarium is ook één van onze favoriete faciliteiten! Heerlijk afkoelen na de opgieting op een mooie zomerse dag! 

Vandaag zijn we begonnen met een panini geitenkaas en een panini Hawaii en we verheugen ons al op het avondeten, want de keuken bij Thermen Houten is erg goed!

Wij raden andere saunagangers zeker aan een bezoek te brengen aan Thermen Houten, want het is een prachtig complex, het is er schoon en verzorgd en het personeel heeft altijd tijd voor een praatje! Wij blijven terugkomen!