Faciliteiten

Ultieme ontspanning

Thermen Houten biedt diverse faciliteiten om voor u een ultiem dagje ontspanning te verzorgen.

Sauna's

Infraroodsauna
De temperatuur van de infraroodsauna ligt rond de 50 graden. Deze warmte dringt makkelijker en dieper door in de huid (op sommige plaatsen wel tot 4 cm) en is daarom stimulerend voor de onderhuid en spieren. Na een sessie van maximaal 30 minuten neemt u een lauwe of warme douche en u voelt zich ontspannen en fit.

Lavendelsauna
De lavendelsauna zorgt voor heerlijke ontspanning en heeft een kalmerende werking.  De sauna is voorzien van lavendeltakken die de heerlijke geur verspreiden. Deze sauna is te vinden onder in de pyramide.

Panorama sauna
Bij binnenkomst eerst even lekker opwarmen voor u de tuin in loopt, dat kan in de panorama sauna. Een goede start van uw saunadag!

Pyramide sauna
Een milde warme sauna van circa 50 graden boven in de pyramide.

Spectrumsauna
In de spectrumsauna verspringen de lampen volgens een vast patroon van kleur. Er zijn 6 verschillende kleuren, die ieder hun eigen specifieke werking hebben.
Rood = stimulerend, inademing
Oranje = enthousiasmerend, blij-makend
Geel = transparantie, bewegelijkheid, stralen
Groen = rustgevend, voedend
Blauw = onthullend, reinigend, uitademing
Paars = inkeer, spiritualiteit, inspiratie

Traditionele Finse sauna / Opgietsauna
In de traditionele sauna is het 80 graden. De sauna is ruim en overzichtelijk en heeft een lage luchtvochtigheid. Oftewel een heerlijke droge sauna voor de ervaren saunaliefhebber. In deze sauna vinden dagelijks meerdere opgietingen plaats. Door het opgieten van water komt er veel stoom vrij, dit bevordert het transpireren. Tijdens de opgieting krijgt het lichaam binnen korte tijd een flinke warmte impuls, afvalstoffen worden afgevoerd en het lichaam wordt van binnenuit gereinigd. De hoge temperatuur stimuleert de aanmaak van antistoffen in het lichaam waardoor de kans op een verkoudheid of griep verkleind wordt.

De opgietingen vinden plaats op de volgende tijden:
Zondag t/m donderdag: 11.30 uur, 14.00 uur, 16.00 uur, 19.00 uur en 21.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 11.30 uur, 14.00 uur, 16.00 uur, 19.00 uur, 20.30 uur en 22.00 uur

100 graden sauna
Voor de echte diehards hebben we de 100 graden sauna. Ervaar de rust en de warmte in deze droge stiltesauna.

Vitaerium
Een nieuwe infraroodsauna ontwikkeld met de zogenaamde "Vitae-lampen". Goed voor een betere doorbloeding van de onderhuid en afvoer van de aanwezige afvalstoffen in de spieren. De straling van de Vitae-lamp dringt nog dieper door zodat er een warmtewerking ontstaat op onderliggende huidlagen. De maximale verblijftijd is 12 minuten.

Zoutkristalsauna
Beleef de zuiverende werking van de zoutkristallen. Door verhitting van de uit Nepal geïmporteerde zoutkristallen komen mineralen vrij die de lucht ioniseren. De verdamping en de aanwezige vochtigheidsgraad maken dat u deze specifieke zuiverende dampen kunt inademen. De temperatuur van deze zoutkristalgrot is ongeveer 65 graden.

Stoombad
In het stoombad is er een hoge luchtvochtigheid Er hangt een dichte warme mist met een temperatuur van ongeveer 50°C. De vochtige warmteprikkel verspreidt zich over je hele lichaam: dit is een totaal andere belevenis dan in de sauna. De afwisseling van sauna met een stoombad is een absolute aanrader.