Faciliteiten

Ultieme ontspanning

Thermen Houten biedt diverse faciliteiten om voor u een ultiem dagje ontspanning te verzorgen.

Sauna's

Panorama sauna | 80°C

Bij binnenkomst eerst even lekker opwarmen voor u de tuin in loopt, dat kan in de panorama sauna. Een goede start van uw saunadag!

Lavendelsauna | 70°C

De geur van lavendel werkt rustgevend. De combinatie van deze lavendelgeur en de warmte van de sauna laten u ultiem ontspannen. 

Infraroodsauna | 50°C

De temperatuur van de infraroodsauna ligt rond de 50°C. De warmte van deze infraroodlampen dringt makkelijker en dieper door in de huid (op sommige plaatsen wel tot 4 cm) en is daarom stimulerend voor de onderhuid en spieren. Na een sessie van maximaal 30 minuten neemt u een lauwe of warme douche en u voelt zich ontspannen en fit.

Pyramide sauna | 50°C

Een milde, warme sauna van circa 50°C boven in de pyramide. Deze ruimte is uitermate geschikt voor meditatie. Onder het glazen dak kunt u in de avond genieten van de sterrenhemel.

Opgietsauna | 80°C

In de opgietsauna is het 80°C. De sauna is ruim en overzichtelijk en heeft een lage luchtvochtigheid. Oftewel een heerlijke droge sauna voor de ervaren saunaliefhebber. In deze sauna vinden dagelijks meerdere opgietingen plaats. 

 

Vitaerium

Een nieuwe infraroodsauna ontwikkeld met de zogenaamde "Vitae-lampen". Goed voor een betere doorbloeding van de onderhuid en afvoer van de aanwezige afvalstoffen in de spieren. De straling van de Vitae-lamp dringt nog dieper door zodat er een warmtewerking ontstaat op onderliggende huidlagen. De maximale verblijftijd is 12 minuten.

Zoutkristalsauna | 70°C

Beleef de zuiverende werking van de zoutkristallen. Door verhitting van de uit Nepal geïmporteerde zoutkristallen komen mineralen vrij die de lucht ioniseren. De verdamping en de aanwezige vochtigheidsgraad maken dat u deze specifieke zuiverende dampen kunt inademen. De temperatuur van deze zoutkristalgrot is ongeveer 70°C.

finse sauna | 100°C

Voor de echte diehards hebben we de 100°C sauna. Ervaar de rust en de warmte in deze droge stiltesauna.

Kleuren spectrumsauna | 70°C

In de spectrumsauna veranderen de lampen volgens een vast patroon van kleur. Er zijn 6 verschillende kleuren, die ieder hun eigen specifieke werking hebben.

Stoombad | 50°C

In het stoombad is er een hoge luchtvochtigheid Er hangt een dichte warme mist met een temperatuur van ongeveer 50°C. De vochtige warmteprikkel verspreidt zich over je hele lichaam: dit is een totaal andere belevenis dan in de sauna. De afwisseling van sauna met een stoombad is een absolute aanrader.

Rasulruimte

Deze uit leisteen opgebouwde ruimte, voorzien van douches en stoomunits wordt dagelijks gebruikt voor onze klassieke oosterse reinigingsrituelen. Voor meer uitleg over de rasulsbehandeling zie belevingsprogramma.

Hamamruimte

In ons caldarium bevinden zich tevens twee grote marmeren hamamtafels. De hamam is een turske scrub en reinigingsmassage. Voor meer uitleg over de hamambehandeling zie belevingsprogramma.