Faciliteiten

Ultieme ontspanning

Thermen Houten biedt diverse faciliteiten om voor u een ultiem dagje ontspanning te verzorgen.

Baden

Binnen- en buitenzwembad

Het binnenzwembad is voorzien van een jetstream. Via het binnenzwembad kunt u naar buiten zwemmen. Het ruime buitenzwembad is ook vanaf het terras en de zonneweides te betreden. Zowel in de zomer als in de winter is het heerlijk om te zwemmen in de buitenlucht.

Whirlpools

Whirlpools zijn er zowel binnen als buiten. Kleine en grote bubbels activeren de bloedsomloop, ontspannen de spieren en stimuleren de huid. Er is een grote whirlpool in de saunahal en er zijn buiten twee whirlpools in de tuin.

Kruidenbaden en caldariumbad

In de saunahal zijn een lavendel- en dennenbad gesitueerd. Tevens is er de mogelijkheid om in het caldarium een heerlijk kruidenbad te nemen. De aangename geur van eucalyptus werkt bijzonder heilzaam.

Warm en koud voetenbad

In te saunahal is ook een groot warm en koud voetenbad te vinden. Het voetenbad verwijdt de bloedvaten. Daarbij ontstaat een verhoogd transport van witte bloedlichaampjes, waardoor de genezing van plaatselijke ontstekingen wordt bevorderd. Door ontspanning van de spieren kunnen ook pijnlijke krampen verminderen. 

Koudwaterzwembad

Zonder afkoelritueel is uw saunagang niet volledig. Het effect van een sauna berust namelijk op een wisselwerking tussen opwarmen in de sauna en afkoelen in de buitenlucht, het liefst door middel van koud water. 

Dompelbad

Ook in de saunahal is een dompelbad te vinden waar u fijn kunt afkoelen na het bezoek van één van de vele sauna's in de saunahal.