Informatie

Belevingsprogramma

Tibetaanse klankschaal sessie |

Klankschalen zijn afkomstig uit Tibetaanse boeddhistische gebieden in en rondom het Himalaya gebergte. Van oudsher werden deze schalen gebruikt als eetkommen, offerschalen en als slaginstrumenten. Tijdens onze klankschaal sessies worden de schalen als instrument ingezet.

Een Tibetaanse klankschaal sessie is een bijzonder ritueel waarbij verschillende klankschalen worden bespeeld. Elke klankschaal die wordt gebruikt heeft zijn eigen afmeting, wanddikte, kleur en samenstelling waardoor dit resulteert in een eigen klank per schaal. Ook is de manier waarop een klankschaal wordt vastgehouden en aangeslagen is van invloed op de klank die U hoort.

Een Tibetaanse klankschaal sessie kan gezien worden als een soort innerlijke massage. De trillingen, of resonantie die ontstaan door het aanslaan van de klankschalen dringen diep door in uw lichaam. Omdat het lichaam voor 70% uit water bestaat, worden deze trillingen door het gehele lichaam geleid. Eventuele blokkades worden hierdoor doorbroken en het lichaam wordt in balans gebracht. Het gevolg: totale ontspanning!

Dagelijks wordt er een Tibetaanse klankschaal sessie verzorgd om 15.00 uur. U kunt reserveren bij de receptie, De kosten bedragen € 4,50 per deelnemer.

 

Rasul sessie  | Oosters reinigingsritueel

De Rasul is een eeuwenoud Arabisch ritueel om ons lichaam te reinigen. Tijdens deze sessie krijgt U van een van onze medewerkers een schaaltje met klei uit het Marokkaanse Atlasgebergte. Het is de bedoeling dat U deze klei aanbrengt op uw lichaam. De klei uit het Atlasgebergte bevat diverse mineralen zoals: Silica, Magnesium, Kalium en IJzer. Omdat deze mineralen negatief geladen zijn trekt het de positief geladen toxines uit het lichaam aan. Deze toxines worden dus als het wae uit uw lichaam onttrokken.

De rasulruimte zal met stoom gevuld zijn, waardoor de poriën goed open gaan staan en de klei goed kan intrekken. Nadat U ongeveer 10 minuten ingesmeerd met klei in de stoom heeft gezeten zetten wij de douches aan en kunt u zich gaan afspoelen. Bij het afspoelen gebruiken we een scrub. Door deze scrub worden ook gelijk de dode huidcellen weggespoeld. Vervolgens gaat U naar de koud waterzone. Dit om de poriën weer te sluiten. Hiermee komt de sessie ten einde.

Dagelijks worden er om 13.00 uur, 17.00 uur en 19.00 uur Rasul sessies verzorgd. U kunt reserveren bij de receptie. De kosten bedragen € 8,50 per deelnemer per seesie.

 

Opgietingen |

Wat is een opgieting?

Een opgieting is een saunaritueel waarbij water, ijs en geurende etherische oliën op de warme saunakachel worden gegoten. Deze combinatie van water, ijs en olie zal verdampen en de luchtvochtigheid in de cabine verhogen. Hierdoor neemt de gevoelstemperatuur toe, de eigenlijke temperatuur daalt overigens. De stoom wordt vervolgens door een saunameester door middel van een handdoek door de cabine verspreidt.

De gehele opgieting bestaat uit meerdere rondes waarbij de saunameester water op de kachel giet en met zijn handdoek zwaait. Vaak geeft een saunameester ook een persoonlijke wapper. De luchtstroom verbreekt het isolerende luchtlaagje rondom het lichaam waardoor het warmer lijkt. Soms leidt dit zelfs tot een gevoel van kippenvel. Voor de liefhebber de ultieme suanabeleving.

Een opgieting kan heel basic zijn maar ook aangevuld worden met muziek, licht, een verhaal en/of bijzondere aankleiding. Na afloop van een opgieting wordt er vaak een klein stukje fruit of drankje aangeboden.

Opgietingen bij Thermen Houten.

Onze saunameesters, waaronder de Nederlands kampioen opgieten, zullen U dagelijks verwennen met goed verzorgde, orginele en soms spectaculaire opgietingen.


zondag t/m donderdag |
11.30 uur
14.00 uur
16.00 uur
19.00 uur
21.00 uur


vrijdag & zaterdag |
11.30 uur
14.00 uur
16.00 uur
19.00 uur
20.30 uur
22.00 uur

Tevens organiseren wij iedere maand een thema opgietdag. Tijdens deze dagen kunt genieten van 16 opgietingen, veelal in thema maar ook stilte opgietingen.