Copyright © 2013 | Disclaimer
Tuibrug 2 | 3991 LC Houten | T 030 68 78 292 | E info@thermenhouten.nl
Baden | Sauna's | Restaurant | Rustruimtes

Sauna


Infraroodsauna
De temperatuur van de infraroodsauna ligt rond de 50 graden. Deze warmte dringt makkelijker en dieper door in de huid (op sommige plaatsen wel tot 4 cm) en is daarom stimulerend voor de onderhuid en spieren. Na een sessie van maximaal 30 minuten neem je een lauwe of warme douche en je voelt je ontspannen en fit.

Lavendelsauna
Deze sauna is te vinden onder in de pyramide. De lavendelsauna zorgt voor heerlijke ontspanning en heeft een kalmerende werking. Je treft in de sauna lavendeltakken aan die de heerlijke geur verspreiden.

Panorama sauna
Bij binnenkomst eerst even lekker opwarmen voor je de tuin in loopt, dat kan in de panorama sauna. Een goede start van uw saunadag!

Pyramide sauna
Een milde warme sauna van circa 50 graden boven in de pyramide.

Spectrumsauna
In de spectrumsauna verspringen de lampen volgens een vast patroon van kleur. Er zijn 6 verschillende kleuren, die ieder hun eigen specifieke werking hebben.
Rood = stimulerend, inademing
Oranje = enthousiasmerend, blij-makend
Geel = transparantie, bewegelijkheid, stralen
Groen = rustgevend, voedend
Blauw = onthullend, reinigend, uitademing
Paars = inkeer, spiritualiteit, inspiratie

Traditionele Finse sauna/ Opgietsauna
In de traditionele sauna is het 100 graden. De sauna is ruim en overzichtelijk en heeft een lage luchtvochtigheid. Oftewel een heerlijke droge sauna voor de ervaren saunaliefhebber. In deze sauna vinden dagelijks meerdere opgietingen plaats. Door het opgieten van water komt er veel stoom vrij, dit bevordert het transpireren. Tijdens de opgieting raakt het lichaam oververhit, afvalstoffen worden afgevoerd en het lichaam wordt van binnenuit gereinigd. De hoge temperatuur stimuleert de aanmaak van antistoffen in het lichaam waardoor de kans op een verhoudheid of  griep verkleind wordt.

Vitaerium
Een nieuwe infrarood sauna ontwikkeld met de zogenaamde "Vitae-lampen". Goed voor een betere doorbloeding van de onderhuid en afvoer van de aanwezige afvalstoffen in de spieren. Deze nieuwe soort lamp dringt nog dieper door zodat er een warmtewerking ontstaat op onderliggende huidlagen. De maximale verblijftijd is 12 minuten.

Zoutkristalsauna
Beleef de zuiverende werking van de zoutkristallen. Door verhitting van de uit Nepal geïmporteerde zoutkristallen komen mineralen vrij die de lucht ioniseren. De verdamping en de aanwezige vochtigheidsgraad maken dat je deze specifieke zuiverende dampen kunt inademen. De temperatuur van deze zoutkristalgrot is ongeveer 65 graden.